Inleiding

Binnen het onderdeel beroepen worden specifieke thema’s uitgelicht per beroepsklasse. Allereerst geven we inzicht in de jongeren die werkzaam zijn binnen een bepaalde beroepsklasse.  Tot slot wordt er inzicht gegeven in de spanning op de arbeidsmarkt met behulp van de spanningsindicator van het UWV.  

Aandeel jongeren naar beroepsklasse

Onderstaande visualisaties tonen welk percentage van het totale aantal werkende jongeren (15 tot 27 jaar) werkzaam is in een bepaalde beroepsklasse. Vervolgens wordt dit weergegeven over tijd. Met behulp van de filtering is het mogelijk om dit beeld te specificeren naar afzonderlijke beroepsklassen.

Jeugdwerkenden, aandeel beroepsklasse
Ontwikkeling jeugdwerkenden, aandeel beroepsklasse

Spanningsindicator UWV

Onderstaande visualisaties tonen de spanning op de arbeidsmarkt met behulp van de spanningsindicator van het UWV. De Spanningsindicator Arbeidsmarkt wordt berekend door het aantal openstaande vacatures te delen door het aantal personen met een WW-uitkering met een verstreken WW-duur van minder dan een half jaar. Met behulp van de filtering is het mogelijk om dit beeld te specificeren naar afzonderlijke beroepsklassen.

Ontwikkeling spanningsindicator, naar beroep
Spanningsindicator, naar beroepsklasse
Spanningsindicator, naar beroepsgroep

POWERED BY

powered by